Kontakt

Du är alltid välkommen att kontakta oss vid frågor som rör ditt kort. Av hänsyn till banksekretess och din säkerhet besvarar vi inga kontospecifika frågor via e-post utan uppmanar dig vid dessa fall att ringa oss för att kommunicera på ett säkert sätt.

Har du frågor om din cashback eller något som rör refunder.se? Besök istället refunder.se/kundtjanst eller maila support@refunder.se.

Kundtjänst Refunder Pay:
08-695 17 12, öppet mån-fre kl 8-16,
lunchstängt 11-12 (kortast kötid 8-10)
E-post: refunderpay@cardservice.se
Refunder Pay, Box 1265, 164 29 Kista

Ring 08-695 17 34 vid spärr eller förlust av kort, öppet dygnet runt.

Hur fungerar cashbacken?

När du betalar med Refunder Pay får du alltid 1% cashback på alla köp utom kontantuttag, bilköp och speltransaktioner.

Det kan ta några dagar innan cashbacken registreras på ditt konto eftersom cashbacken trillar in först när butiken bokfört köpet.

Cashbacken samlas på ditt medlemskonto hos refunder.se och kan föras över till valfritt bankkonto så snart du når 100 kr cashback.

Om betal- och kreditkort

Vad är ett betal- och kreditkort?
Ett kreditkort ger dig valfriheten att välja mellan att betala en faktura i sin helhet på förfallodagen eller att dela upp fakturabeloppet över tiden. Oftast behöver man betala ca 1/20-del av skulden som lägst varje månad. Det finns alltså en möjlighet att betala i sin egen takt. Oftast utgår ingen ränta om du betalar allt på en gång men väljer du att dela upp betalningen utgår ränta för den tid du ”lånar” pengarna.

Utöver ränta tillkommer ofta en aviserings- eller administrationsavgift och i vissa fall även en årsavgift.

Övriga avgifter
För samtliga korttyper tillkommer olika avgifter. Exempel på dessa är uttagsavgift, valutapåslag vid köp i utlandet, påminnelseavgift och förseningsavgift vid försenad betalning.

Allmänna villkoren »

Visa eller MasterCard
Visa och MasterCard är inte utgivare av kort utan två olika system för hantering av köp/transaktioner. Affärer och andra inköpsställen ansluter sig till systemet – därför fungerar ditt kort på miljontals ställen jorden runt.
Om du skall resa långt är det bra att kolla upp hur kortet gäller just där innan du ger dig av.

Effektiv ränta
När ”effektiv ränta” redovisas innehåller den ränta + alla löpande avgifter omräknat till en årlig ränta. Detta för att du som kund skall kunna jämföra olika kort och lätt ska kunna se vad ett så kallat ”räntefritt” köp kostar jämfört med ett annat köp.

Läs mer hos konsumentverket »

Hur räknar jag ut min totala kreditkostnad?

Om du köper en vara (ej uttag eller speltransaktioner) som kostar minst 2000 kr kan du välja att delbetala köpet räntefritt i sex månader. Det innebär att om din vara kostar 6 000 kr kan du välja att betala 1000 kr i månaden i sex månader. Den enda kostnaden som tillkommer är en uppläggningsavgift på 245 kr, vilket innebär en total kostnad på 6 245 kr. Du kan även välja att betala hela beloppet på en gång. Om du inte aktivt väljer e-faktura tillkommer en fakturaavgift på 45 kr i månaden, och då blir totalkostnaden istället 6 515 kr för köpet.

På övriga köp där du väljer att utnyttja delbetalning tillkommer årsränta på 16,40 %. Om du då köper något för 6 000 kr och delar upp betalningen på 4 månader innebär detta en totalkostnad på:

6000*0,164/12 = 82 kr månad 1

+ 4500*0,164/12 = 61,5 kr månad 2

+ 3000*0,164/12 = 41 kr månad 3

+ 1500*0,164/12 = 20,5 kr månad 4

= 205 kr i ränta (varav 30 % är avdragsgill i deklarationen).

Utöver detta tillkommer 180 kr i fakturaavgift (45 x 4) om du inte aktivt valt e-faktura (0 kr) vilket innebär en totalkostnad på 6 305 kr.

Säkerhet

  • Förvara kort och kod separat från varandra
  • Lämna aldrig ifrån dig ditt kort.
  • Det är bättre att använda ett kreditkort än ett bankkort. Bankkortet är kopplat till ditt bankkonto medan kreditkortet genererar en faktura där du kan se om något är fel och i sådant fall reklamera det utan att behöva ligga ute med pengarna.

 

 

Användning av kortet

Fungerar mitt kort på resmålet?
De flesta länder accepterar kortbetalningar med Visa. Kontakta ambassaden/konsulatet för det land du tänker besöka om du är osäker på om ditt kort fungerar på resmålet.

När jag ska betala med mitt kort utomlands får jag ibland frågan om jag vill betala i svenska kronor. Är det bra att göra det?
Vi rekommenderar att betala i landets egen valuta eftersom det kan tillkomma kostnad för kursskillnader om du betalar i svenska kronor.

Jag kan inte betala med mitt kort, vad kan det vara för fel?
Det kan bero på en mängd olika saker:

  • Butiken kan ha tappat kommunikationen med oss som kortutgivare och kan därmed inte kontrollera att kortet är giltigt.
  • Det finns mindre utrymme att handla för än du beräknat.

Giltighetstiden på mitt kort går snart ut, när och hur får jag ett nytt?
Cirka två veckor innan giltighetstiden på ditt nuvarande kort går ut får du ett nytt kort hem i brevlådan. Du behåller samma PIN-kod.

Höj din kredit

Vill du ha högre kreditgräns?
Med Refunder Pay kan du ansöka om en kredit på upp till 50.000 kr. Vill du höja din kredit för att få utrymme till resan eller vardagsköpen ansöker du om detta genom att klicka på ”Ansök om höjd kreditgräns” under översikt eller i menyn.

Vill du istället sänka din kreditgräns kan du ringa vår kundtjänst på  08-695 17 12.

Så betalar du din faktura

Så betalar du din Refunder Pay faktura
När en ny faktura når dig i mitten av varje månad väljer du själv om du vill betala hela skulden på en gång eller om du vill delbetala med lägst 5% varje månad*. Det lägsta beloppet att betala finns tydligt markerat på fakturan. Ibland är det lägsta beloppet att betala 0 kr, då kan du välja att inte betala något alls den månaden.

Tips! Du har alltid samma OCR-nummer och kan göra en inbetalning när du vill under månaden.

Välj e-faktura
Om du önskar e-faktura:
1. logga in via din internetbank
2. följ anvisningarna för e-faktura
3. och välj Refunder Pay som mottagare.

Så betalar du din faktura

Så betalar du din Refunder Pay faktura
När en ny faktura når dig i mitten av varje månad väljer du själv om du vill betala hela skulden på en gång eller om du vill delbetala med lägst 5% varje månad*. Det lägsta beloppet att betala finns tydligt markerat på fakturan. Ibland är det lägsta beloppet att betala 0 kr, då kan du välja att inte betala något alls den månaden.

Tips! Du har alltid samma OCR-nummer och kan göra en inbetalning när du vill under månaden.

Välj e-faktura
Om du önskar e-faktura:
1. logga in via din internetbank
2. följ anvisningarna för e-faktura
3. och välj Refunder Pay som mottagare.

Kontoutdrag

När kommer kontoutdraget?
Du får ditt kontoutdrag mellan den 10-15:e varje månad. Har du valt e-faktura får du kontoutdraget till din internetbank lite tidigare.

När börjar jag betala ränta?
En gång i månaden får du ett kontoutdrag med saldo och en översikt av var och när du använt kortet. Räntan beräknas från förfallodatum på ditt utgående belopp.

Kontakta kundtjänst på 08-695 17 12 om du har fler frågor om kontoutdraget.

PIN-kod

Vad är en PIN-kod?
Till ditt kort hör en PIN-kod. PIN-koden kommer ca. 1-3 arbetsdagar efter att ett nytt kort har beställts.

Jag har glömt min PIN-kod, vad gör jag?
Ingen fara! Nu kan du se din PIN-kod på Mina Sidor. Logga in, välj "Min PIN-kod" i menyn och följ därefter instruktionerna.

Jag har spärrat min PIN-kod, hur får jag en ny?
Vänd dig till Refunder Pay kundtjänst på telefon 08-695 17 12. Öppettider 8-16 på vardagar.

Vad är CVC/CVV?
En kod med tre siffror som finns tryckt på signaturpanelen på baksidan av ditt kort. Denna kod efterfrågas ofta av säkerhetsskäl när du ska betala med kort på nätet.

Blippa med Refunder Pay

Kontaktlösa köp innebär att du betalar genom att ”blippa” ditt kort mot kortläsaren vid köp under 400 kr. Ibland behöver du slå din PIN-kod även vid småköp.

Hur aktiverar jag kontaktlösa betalningar på Refunder Pay?
Funktionen ”kontaktlösa betalningar” finns på ditt Refunder Pay. Har du fått ett helt nytt kort måste ditt första köp genomföras med PIN-kod oavsett belopp. Därefter är det fritt fram att ”blippa” ditt kort för att betala dina köp.

Var kan jag använda mitt kontaktlösa kort?
Du kan betala kontaktlöst om kortläsaren har symbolen som visar att den kan ta emot kontaktlösa betalningar.
Leta efter symbolen för kontaktlösa betalningar.

Mitt Refunder Pay har slutat att fungera för kontaktlösa transaktioner
Kontrollera först att kortläsaren är aktiverad för kontaktlösa betalningar. Om kortläsaren är aktiverad för kontaktlösa betalningar och ditt kort ändå inte fungerar, vänligen kontakta oss på 08-695 17 12 så hjälper vi dig med att beställa ett nytt kort.

Säker betalning på nätet

För att du ska känna dig trygg med att använda ditt betal- och kreditkort vid betalningar på internet ingår tjänsten Verified by Visa. Tjänsten är kostnadsfri och innebär att du som kortinnehavare identifierar dig med Mobilt BankID vid betalning på Internet.

Vad är Mobilt BankID och hur skaffar jag det?
BankID är en e-legitimation för mobiltelefoner och surfplattor som du använder när du behöver styrka din identitet på internet. Mobilt BankID beställer du hos din internetbank. Du behöver också installera BankID säkerhetsprogram/-app som behövs för att ditt Mobila BankID ska fungera.

Måste jag alltid identifiera mig med Mobilt BankID när jag handlar över nätet?
Inte alltid, men det är bra att ha ditt Mobila BankID tillgängligt när du betalar över internet då det ofta kommer att behövas.

Om jag har ett extrakort, kommer jag också kunna verifiera köp med Mobilt BankID?
Ja, men det förutsätter att du som extrakortsinnehavare har ett eget Mobilt BankID.

Öppna och stäng kortet för köp på nätet
Med regionspärrar öppnar du och stänger för köp på internet.

Regionspärr

Med regionspärr kan du öppna och stänga ditt kort för olika regioner i världen och på internet.

Hur aktiverar jag regionspärren?
Du kan enkelt hantera regionspärren när du är inloggad på Mitt Refunder Pay här på refunderpay.se. Välj "Regionspärr" och följ instruktionerna. Tänk på att om du har flera kort måste du göra detta för varje kort.

Adressändring

Har du nyss flyttat? Du behöver inte tänka på att meddela oss din nya adress då detta uppdateras automatiskt.

Går ditt kort snart ut?

Du får ett nytt kort hemskickat innan ditt befintliga kort hunnit gå ut. Kontakta kundtjänst på 08-695 17 12 om du inte vill att vi skickar ut något nytt kort till dig.

SMS vid köp i annan valuta

Den 19 april 2021 trädde nya regler i kraft med syfte att öka transparensen kring de valutaväxlingspåslag som tas ut vid köp och uttag i utländsk valuta. Rent praktiskt innebär de nya reglerna att du kommer få ett SMS när du genomfört köp eller uttag i annan valuta än SEK inom EES.
SMS:et upplyser dig om vilket valutaväxlingspåslag du fått på din transaktion i relation till ECB:s referenskurs.

Läs mer här »

Frågor och svar kring vår reseförsäkring i samband med Covid-19

Läs mer om vad som gäller genom att klicka här.

Refunder Pay:
*Vid delbetalning lägst 5%/mån: Ränta fn. 16,40%, eff. ränta 17,7% vid kredit på 20 000 kr (okt 2021).​ Villkor »